Filmprogramma

Voor de films op deze pagina is het (binnenkort) mogelijk om digitaal te reserveren. Check regelmatig onze website om te reserveren.  

Let op dat de reguliere films in Theater Lievekamp worden vertoond en de extra films in Kinepolis


Mothers instinct (BenoƮt Delhomme) - extra film


Alice en Céline zijn naast buren ook huismoeders en beste vriendinnen. Zij leven het perfecte gezinsleven van een familie in de jaren zestig. Getrouwd met succesvolle mannen en moeder van gelukkige zoontjes die ook nog eens beste vrienden zijn. Hun mierzoete leven krijgt een bittere nasmaak wanneer het zoontje van Céline komt te overlijden door een val van een balkon. Alice en Céline waren thuis, maar kwamen te laat. De rouw en het schuldgevoel zijn teveel voor Céline en ze trekt steeds meer op met Theo, het zoontje van Alice.

De beknellende sfeer die overal doorheen sijpelt is enorm goed gedaan. De rouw is voelbaar bij alle personages en raakt diep. De geweldige acteerprestaties zetten dit gevoel kracht bij. Vooral Jessica Chastain zet een gelaagde rol neer waarin rouw, angst en schuldgevoel naadloos in elkaar overgaan. Eamon Patrick O'Connell, als kindacteur, doet het bijzonder goed als Theo die maar moeilijk kan omgaan met het verlies van zijn vriend. 

19 november

Dinsdag 19 november 20:00 uur


Extra film vertoning in Kinepolis

 

Reserveren


Radical (Christopher Zalla)


Leraar Sergio Correa (Eugenio Derbez) komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De bevlogen onderwijzer ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn – de computers werden vier jaar geleden gestolen en nooit vervangen – en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren: de regio wordt geteisterd door bendes, de kinderen komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden. Radical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat prachtig vertolkt wordt door de innemende jonge cast en hoofdrolspeler Mexicaanse superster Eugenio Derbez.

26 t/m 28 november

Dinsdag 26 november

  • 16:00 uur
  • 20:00 uur

Woensdag 27 november

  • 16:00 uur
  • 20:00 uur

Donderdag 28 november

  • 16:00 uur
  • 19:00 uur
  • 21:30 uur


Theater de Lievekamp, Rabozaal

 

Reserveren Folder

 


Nata per te (Fabio Mollo) - extra film


Nata per Te gaat over de eerste homoseksuele man die erin slaagt om in Italië een kind te adopteren.
Het mooie aan de film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is dat alle personages zo goed zijn uitgewerkt en hun levensverhalen zo invoelbaar zijn, dat het als een klap in je gezicht voelt wanneer Luca als minder geschikt wordt geacht voor het (pleeg)ouderschap. Het aanvankelijke enthousiasme van de adoptiecommissie verdampt in een diepe stilte als ze hoopvol vragen naar zijn vrouw en hij aangeeft dat hij op mannen valt. Hij snapt zichtbaar niet waarom dit zo'n probleem is. Hij heeft immers gewoon een kinderwens, zoals het merendeel van de mensheid met hem.

De vraag die al snel opborrelt is vooral: waarom doen we nog steeds zo ingewikkeld over mannen die op mannen vallen en vrouwen die op vrouwen vallen? Luca is katholiek en gaat naar de kerk, heeft goede en mindere dagen op zijn werk, irriteert zich regelmatig aan zijn moeder, verlangt naar een kind en hij valt op mannen. Wat maakt het nou uit?
Alles aan Nata Per Te klopt: het tempo, de toon, het plot, de cast en de achtergrondmuziek. Het is één meeslepend geheel dat van begin tot einde spannend blijft. Ook de flashbacks vormen een verrijking en verdieping. 

Alle acteurs schitteren in hun rol. De thematiek is zwaar, maar de film wordt nergens sentimenteel of dramatisch. Veel scènes bieden humorvolle verlichting. 

Nata per Te maakt de bedekte vormen van discriminatie zichtbaar, maar pretendeert geen pamflet te zijn. Luca staat soms met bedenkingen in zijn zaak, twijfelt zelf ook of hij de goede keuze maakt. Terwijl zijn advocaat zich gretig vastbijt in een grotere strijd voor de LHBTQIA+-community, verlangt hij gewoon naar het vaderschap. Hij wil niet dat zijn pleegdochter een uithangbord of een symbool voor de gemeenschap wordt. Hij is zichzelf en hij wil dat zij zichzelf kan zijn. Ze hoeft van hem geen onderdeel van de pridevlag te worden. Teresa heeft juist wel oog voor het politieke belang.

De film laat zien dat het niet altijd hard tegen hard hoeft te gaan, maar dat vriendelijke overtuigingskracht soms het meest effectieve middel tegen kleingeestigheid is. Maar boven alles is dit vooral een mooi verhaal over een man die zijn hart volgde bij het verwezenlijken van het vaderschap en niet opgaf ondanks tegenslagen. De foto's bij de aftiteling zijn hartveroverend.

10 december

Dinsdag 10 december 20:00 uur


Extra film vertoning in Kinepolis

Reserveren

 


The Holdovers (Alexander Payne)


In de film The Holdovers moet een chagrijnige onderwijzer op een prestigieuze Amerikaanse school tijdens de kerstvakantie achterblijven op de campus om toezicht te houden op het handjevol leerlingen dat nergens anders heen kan. Tegen de verwachting in vormt hij een band met een van de leerlingen – een slimme onruststoker met problemen – en het hoofd van de schoolkeuken die onlangs haar zoon verloren heeft in Vietnam. The Holdovers is een toonbeeld van een feelgood-kerstfilm.

17 t/m 19 december

Dinsdag 17 december

  • 16:00 uur
  • 20:00 uur

Woensdag 18 december

  • 16:00 uur
  • 20:00 uur

Donderdag 19 december

  • 16:00 uur
  • 19:00 uur
  • 21:30 uur


Theater de Lievekamp, Rabozaal


Fremont (Babak Jalali) - extra film


In Afghanistan werkte Donya als vertaler voor het Amerikaanse leger, in Californië schrijft ze teksten voor gelukskoekjes. De Afghaanse vrouw voelt zich schuldig dat het haar is gelukt om naar de VS te vluchten terwijl haar familie nog in Afghanistan woont, dat inmiddels opnieuw door de Taliban is bezet. Ze slaapt daarom weinig en heeft moeite om verbindingen te maken met de mensen om haar heen. 

Fremont is gefilmd in helder monochroom zwart-wit, met uiterst statische shots. De acteurs worden bijna nooit samen afgebeeld en staan vaak lijnrecht tegenover elkaar, met een flinke afstand ertussen. Deze stilistische keuzes geven de film een afstandelijk gevoel. De personages voelen nooit dichtbij, maar staan altijd op een afstandje. 
Fremont is een in melancholie gedompeld gelukskoekje. 

7 januari 2025

Dinsdag 7 januari 2025 20:00 uur


Extra film vertoning in Kinepolis

Reserveren

 


Filmkalender

Zodra de films bekend zijn die Filmliga Oss gaat vertonen, wordt de informatie op deze pagina bijgewerkt.

Wil je de agenda voor seizoen 2024-2025 raadplegen, klik dan hier.

Reguliere films in Lievekamp

Extra films in Kinepolis